Gotland Art week 2017

Gotland Art Week är en konst och kulturvecka på Gotland. Den sker under vecka 34 - i år mellan den 20 - 27 augusti. Veckan skall spegla det rika konst och kulturliv som Gotland erbjuder, samtidigt som den bjuder in besökare och aktörer från såväl fastlandet som utlandet. 
2015 genomfördes veckan för första gången och genomslaget slog alla förväntingar. Ett mycket stort antal evenemang genomfördes över hela ön. Över ett hundra olika aktörer medverkade. 

Evenemangsanmälan för 2017 ligger nu uppe och alla är välkomna in med sin anmälan. Du hittar dit genom att klicka Här
Vi ser fram emot ännu en fantastisk konst- och kulturvecka på Gotland i sommar! 

2015 års Gotland Art Week överträffade målen åtta gånger om.

Tack vare de insatser som alla medverkande gjorde så sprängdes de mål vi ställt upp till åtta gånger. Det blev över 160 evenemang, genomförda av över 100 aktörer. Veckan omfattade hela ön för Fårö till Sundre, från Katthammarsvik till Visby. Vecka 34 fylldes av konst och kultur av alla de slag. Evenemang som tillsammans lockade till sig långt över 11 500 besökare.

Programarkiv 2015

KONTAKTA OSS: info@gotlandartweek.se

Nils Ingelmark projektledare - 0705-946107
Nils Ingelmark projektledare - 0705-946107
Vilma Sjöholm - projektkoordinator
Vilma Sjöholm - projektkoordinator
Inger Harlevi Ordförande GAW
Inger Harlevi Ordförande GAW

PROJEKTET

Gotland Art Week arrangeras vecka 34, när ön ännu sjuder av liv, turistpulsen har varvat ner och vädret oftast är som allra bäst.

I konst- och kulturveckan inkluderas allt från måleri, skulptur, grafik, foto och film till dans, mode, mat, musik, design, arkitektur, ljus och ljud.

Evenemanget täcker in hela Gotland, med Visby innerstad som naturlig mötesplats. Gotland Art Week ramar in, samordnar, kvalitetssäkrar samt håller i all PR- och marknadsföring. Men det är de medverkande artisterna som bygger innehållet och står för upplevelserna. Vill du också vara med? Tryck på medlemskap och fyll i formuläret.

FINANSIERING

Gotland Art Week är en ideell förening. Verksamheten finansieras via näringslivsstöd från regionen samt medlemsavgifter och sponsorintäkter. De ingående aktörerna medverka i veckan av egen vinning. Den ideella föreningen ansvarar inte för de olika aktörernas evenemang eller finansiering. Undantaget är de evenemang som föreningen själv arrangerar - här utgår ersättning till de ingående medverkande enligt överenskommelse.

VISION

Vi vill skapa ett återkommande evenemang som lyfter och gestaltar konst- och kulturutbudet på Gotland och övriga Östersjöregionen.

Ett internationellt forum för kreativt utbyte, handel, innovation, inspiration och galna upptåg.
Vi vill växa i lagom takt, med fokus på konstnärlig bredd, höjd och variation.

Vi ser att Visbys torg och ruiner fylls av musik, dans, skratt, konst och installationer. Krogar serverar konstnärliga menyer, skapade av egna och inbjudna stjärnkockar. Dörrarna till öns ateljéer, gallerier, biografer, bygdegårdar och kyrkor står på vid gavel. Gotlands musikscener fylls av att brett spektra av artister. Och alla mår bra.

VÄGEN

Sedan idén om Gotland Art Week föddes i hösten av 2014 har vi haft samtal och möten med föreningar, politiker, tjänstemän, finansiärer, handlare, sponsorer, vänner och bekanta. Många roliga möten har det varit. Fler har det blivit sedan dess. Det hela ledde till en helt fantastisk vecka i augusti 2015. Läs gärna sammanfattningen från 2015.