Johan Stengård

Johan Stengård är sedan 20 år en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumental-solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA.

Ett tjugotal soloalbum, medverkat i flertalet TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och hur många andra som helst.

Konserterna blir till föreställningar med underhållande presentationer och stor inlevelse när saxofonen får fylla rummet med all sin kraft. Att Johans stora passion är saxofonen är helt klart. Att spela melodierna innerligt, spräcka loss i jazzimprovisationer eller råa blues solon är specialiteter, men en av hans mest uppskattade talanger är att hålla en stark avslutande ton tills all luft har gått ur både honom och publiken.

Johan Stengård gör tillsammans med pianisten Joakim Niehoff inte mindre än fem konserter under Gotland Art Week. Från Fårö kyrka i norr till Vamlingbo bygdegård i söder.