Ninni Schulman är född 1972 och uppvuxen i bruksorten Lesjöfors i östra Värmland, där hennes föräldrar fortfarande bor. Hon har arbetat som journalist sedan 1995 och bor i dag i Stockholm med sina barn. Hennes deckare om journalisten Magdalena Hansson, Flickan med snö i håret (2011), Pojken som slutade gråta (2012), Svara om du hör mig (2013), Vår egen lilla hemlighet (2015) och Välkommen hem (2016) har fått mängder av lovord och sammanlagt sålt i mer än 600 000 ex.

Schulmans nya bok “Bara Du”, en klaustrofobisk relationsrysare i samtiden, släpps 9 maj. Den populära deckarförfattaren Ninni Schulman har skrivit en drabbande spänningsroman med hög igenkänningsfaktor. Om vårt behov av att vara både omhändertagna och behövda i en tid som hyllar frihet och självständighet. Det är en stark historia om ensamhet och kärlek, beroende och besatthet.