Japan och Sverige firar i år 150 år av diplomatiska relationer med ett jubileumsprogram över hela året. Gotland Art Week blir genom sitt delprojekt »Gotland Art Week Goes Japanese« en punkt i det officiella programmet och får därmed använda den logotype som tagits fram.

Gotland Art Week Goes Japanese är en femdagars aktivitet som pågår 20-25 augusti i Blå Station (gamla stationshuset) på Söderväg. Det kommer att bli en japansk salong med mat, musik och annat från Japan.

Aya Hasegawa Feurst har bott på Gotland i sex-sju år och ser mycket fram mot att vara en del av jubiléet och framförallt att få visa spelet Ogoola Karuta som hon verkligen brinner för. Spelet bygger på poesi och kan spelas med hela familjen, så snart barnen kan läsa. Och det är den svenska versionen som funnits på marknaden ett år ungefär, så inga japanska förkunskaper behövs. Dikterna till det svenska spelet har tagits fram tillsammans med Stina Ekblad bland andra. Kom och testa!

Sångerskan Yoko Kono kommer tillsammans med pianisten Berit Tivell att framföra klassiska japanska sånger. Vi återkommer med tider för detta.

Och finns det flera med kopplingar till japansk konst/kultur så finns det plats för även dem. Fri entré!