Dan Leonette började arbeta med raku för drygt 50 år sedan i Santa Barbara, Kalifornien. Sedan 1986 bor han på Gotland i Kräklingbo gamla mejeri tillsammans med hustrun Kerstin. Här finns bostad, keramikverkstad, galleri och varsin ateljé, där Dan också jobbar som bildkonstnär.

Öppet på sommaren för turister och konstgrupper. I galleriet hänger Dans målningar i akryl, akvarell och pastell och varje torsdag visar han rakubränning för alla som vill se på!

Dan arbetar nu uteslutande med postfired raku, matt coppers, naked raku och peel-off. Han bränner också lågbränning, sågspån och saggar. Här hålls också rakuworkshops för människor som älskar raku. Kurserna är företrädesvis på vår och höst.Öppet under Gotland Art Week: Vardagar 10-18, lördag/söndag 12-16.
Ingår även i Art Safari Öster.

Måndag 20/8 kommer Dan Leonette till vår japanska salong och berättar om den japanska keramiktekniken Raku. Han har också med sig några föremål som bränts på detta sätt.