Origami är konsten att vika papper. De första vikta pappersfigurerna är från 1100-taletsJapan. Det är en konstart som ursprungligen fördes vidare som muntlig tradition, men i modern tid har metoderna att vika papper utvecklats och numera hålls årliga konvent i Japan, USA och Storbritannien.

Norio Torimoto är Kvalificerad Origami Mästare (Nippon Association) och mottagare av The Japanese Foreign Minister’s Commendation. Han använder även origami i sin roll som lärare i matematik vid KTH och andra universitet.

Han är en av världens främsta Origamiartister och deltar nu i Gotland Art Week för att visa vilka fantasiska figurer man kan göra med ett pappersark.

Norio Torimoto finns i vår japanska salong i Blå Station 22 och 23 augusti kl. 14-17. Fri entré.

Gotland Art Week goes Japanese!

Vik en stund åt detta evenemang…