Ulf Bergström, född 1972, har studerat statsvetenskap, juridik och har en EU-Master-examen från College of Europe. Han pratar fem språk, (EN/FR/DE/IT/SV), har arbetat med EU-frågor bl.a. som pressekreterare för finansministern, samt i Belgien, Grekland vid EU:s IT-säkerhetsmyndighet ENISA, och senare i Holland vid EU:s åklagarmyndighet, och är för närvarande Sverige-baserad. Ulf har arbetat med ord, media, EU, politik och kommunikation i tjugo år, gått skrivarkurser, varit aktiv i samhällsdebatten, skrivit artiklar,  bl.a. ang. att Arlanda bör ges namn efter Raoul Wallenberg, om diplomaten Per Anger. Samt läst några ton med deckare.

Ulf är utbildad vid Adolf Fredrik och Stockholms Musikgymnasium, samt har som ung varit operasångare på Folkoperan och framförallt Operan i Stockholm, där han som 11-åring debuterade som solist.

Efter femton år av arbete med ord, media och kommunikation inom EU och politik och efter att ha läst några hundra deckare kom tanken på att skriva själv. Sagt och gjort. Ulf Bergström bestämde sig för att använda sitt kunnande i ett annat format än myndighetsprosan och att skriva en roman i thrillerformat. Han tog itu med att lära sig författarverktygen, att bygga och berätta en story med karaktärer, med både onlinekurser, och senare Skrivarakademins spännings- och deckarutbildning.

Han ville skriva en story med en kärna, med en kvinna som hade en inneboende ångest som huvudkaraktär, i myndighetsmiljö nära makten, som är med om jakten på en terrorgrupp, och reaktionerna i samhället efter ett stort attentat. Där blev Nina Sandstedt på Säpo huvudpersonen.