Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gotland Art Week Goes Japanese

20 augusti 2018 @ 14:00 - 17:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)
Gotland Art Week blir en del av firandet mellan Japan och Sverige. Japan och Sverige firar i år 150 år av handelsrelationer med ett jubileumsprogram över hela året. Gotland Art Week blir genom sitt delprojekt »Gotland Art Week Goes Japanese« en punkt i det officiella programmet och får därmed använda den logotype som tagits fram. »Gotland Art Week Goes Japanese« är en femdagars aktivitet som pågår 20-25 augusti i Blå Station (gamla stationshuset) på Söderväg. Det kommer att bli en japansk salong med mat, musik och annat från Japan. Dessutom kommer Gotlandsboende Aya Hasegawa Feurst att erbjuda möjlighet att spela det traditionella sällskapsspelet Ogoola Karuta. Spelet bygger på poesi och kan spelas med hela familjen, så snart barnen kan läsa. Och det är den svenska versionen som funnits på marknaden ett år ungefär, så inga japanska förkunskaper behövs. Dikterna till det svenska spelet har tagits fram tillsammans med Stina Ekblad bland andra. Aya Hasegawa Feurst har bott på Gotland i sex-sju år och ser mycket fram mot att vara en del av jubiléet och framförallt att få visa spelet Ogoola Karuta som hon verkligen brinner för. Och finns det flera med kopplingar till japansk konst/kultur så finns det plats för även dem. Fri entré!

Gotland Art Week blir en del av firandet mellan Japan och Sverige.

Japan och Sverige firar i år 150 år av handelsrelationer med ett jubileumsprogram över hela året. Gotland Art Week blir genom sitt delprojekt »Gotland Art Week Goes Japanese« en punkt i det officiella programmet och får därmed använda den logotype som tagits fram.

 »Gotland Art Week Goes Japanese« är en femdagars aktivitet som pågår 20-25 augusti i Blå Station (gamla stationshuset) på Söderväg i Visby. Det kommer att bli en japansk salong med snacks, musik och annat från Japan. Dessutom kommer Gotlandsboende Aya Hasegawa Feurst att erbjuda möjlighet att spela det traditionella sällskapsspelet Ogoola Karuta. Spelet bygger på poesi och kan spelas med hela familjen, så snart barnen kan läsa. Och det är den svenska versionen som funnits på marknaden ett år ungefär, så inga japanska förkunskaper behövs.
Dikterna till det svenska spelet har tagits fram tillsammans med Stina Ekblad bland andra.

Aya Hasegawa Feurst har bott på Gotland i sex-sju år och ser mycket fram mot att vara en del av jubiléet och framförallt att få visa spelet Ogoola Karuta som hon verkligen brinner för.

Tusen tranor. Det är AnnaKarin Kriströms imponerande installation som består av ettusen handvikta tranor som kommer att finnas i vår japanska salong.

 

Som en programpunkt i Gotland Art Weeks japanska salong kommer Aya Fujimori Lehtinen att visa och berätta allt om kimonon.

Aya Fujimori Lehtinen från Japan driver “Asian Arrows” i Stockholm. Aya undervisar och säljer, hyr ut och lär ut hur man klär på som japanska. Här, i den japanska salongen, kan du prova på hur det är att bära en äkta sidenkimono.

Aya kommer att vara på Blå Station den 20 och 21 augusti.

Origami är konsten att vika papper. De första vikta pappersfigurerna är från 1100-taletsJapan. Det är en konstart som ursprungligen fördes vidare som muntlig tradition, men i modern tid har metoderna att vika papper utvecklats och numera hålls årliga konvent i Japan, USA och Storbritannien.

Norio Torimoto är Kvalificerad Origami Mästare (Nippon Association) och mottagare av The Japanese Foreign Minister’s Commendation. Han använder även origami i sin roll som lärare i matematik vid KTH och andra universitet.

Han är en av världens främsta Origamiartister och deltar nu i Gotland Art Week för att visa vilka fantasiska figurer man kan göra med ett pappersark.

Norio Torimoto finns i vår japanska salong i Blå Station 22 och 23 augusti kl. 14-17.

På måndagen kommer keramikern Dan Leonette och berättar om den japanska Raku-tekniken. Han visar också några av sina magnifika pjäser som bränts med denna teknik.

 

Detaljer

Datum:
20 augusti 2018
Tid:
14:00 - 17:00
Evenemang Kategorier:
, , ,

Arrangör

Gotland Art Week
E-post:
info@gotlandartweek.se
Webbplats:
www.gotlandartweek.se

Plats

Blå Station, Visby
Söderväg 3A
Visby, Gotland 62158 Sweden
+ Google Map